Festivalul Rachiului – Prima editie (Sanpetru Mare)

Sambata, 23 septembrie 2011 a avut loc prima editie a ‘Festivalului Rachiului‘ (‘Senpetarska Rakijada’) la Sanpentru Mare, primul si singurul festival inchinat rachiului din vestul tarii. Evenimentul a fost organizat de Organizatia Locala a Uniunii Sârbilor din România si Primaria Sânpetru Mare, cu sprijimul catorva sponsori, si dedicat, in principal, sarbilor din localitate.


Programul principal s-a desfasurat la Casa de Cultura din Sanpetru Mare si a debutat cu concursuri traditionale, de jocuri satesti, precum: aruncarea bolovanului, trasul franghiei, dar si concursuri culinare sau concursul ‘Cel mai bun rachiu’.
Programul artistic (pe scena) a fost reprezentat de dansuri si programe traditionale sarbesti, dansuri populare romanesti. Aceste programe su fost sustinute de: Ansamblul ‘Prosveta Vukovar’ din Croatia, Ansamblul ‘Vinca’ din Serbia, Ansamblul ‘Mladost’ din Timisoara, Ansamblul ‘Plavi Delia’ din Sânpetru Mare si Ansamblul ‘Svantul Sava’ din Sânnicolau Mare, in final atmosfera a fost intretinuta de un grup de cantareti/o fanfara din Serbia… .

VIDEO:

Share Button

2 Comments

  1. nennad 04/10/2011
  2. dalibor 13/10/2011

Leave a Reply