Memoir of War (La douleur) (2018) – Official Trailer

Atunci cand gaseste doua carnetele vechi intr-o cutie uitata, Marguerite Duras isi aminteste trecutul sau si durerea sa insuportabila de asteptare. In Franta anului 1944 cand aceasta era ocupata de nazisti, tanara si uimitoarea autoare este un membru activ al Rezistentei impreuna cu sotul ei, Robert Antelme.

Cand Marguerite este deportata de catre Gestapo, ea se lupta cu disperare pentru a ajunge inapoi la grupul de Resitenta si pentru a afla unde este sotul ei inchis. Marguerite incearca sa se imprieteneasca cu un locuitor inamic din orasul Vichy pentru a putea ajunge la sotul ei Robert si pentru a-l salva. Asumandu-si niste riscuri teribile, Marguerite isi stabileste intalniri imprevizibile prin tot Parisul.

In cele din urma, razboiul se termina, iar victimele taberelor se intorc, o perioada sfasietoare pentru ea, o agonie lunga si tacuta dupa haosul eliberarii de la Paris. Dar ea continua sa astepte, legata de chinul absentei sotului ei dincolo de speranta.

2h 7min | Drama, Istoric | 17 August 2018 (USA)

Actori: Mélanie Thierry, Benoît Magimel, Benjamin Biolay
Regizor: Emmanuel Finkiel
Scenarist: Julien Deris, Marc Dujardin
Studio: Music Box Films

Marguerite must navigate through the hardships of the Liberation after losing her husband and starting a relationship with the enemy during the War.

Share Button

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.